Duurzaamheid

Wij merken dat men met kunst veel zuiniger is dan bijvoorbeeld met een bank. Als een bankstel een aantal jaren dienst heeft gedaan dan gaat het zonder blikken of blozen het huis uit. Nieuwe mode, nieuwe bank.

Kunstwerken daarentegen lijken een soort eeuwigheidswaarde te hebben. Een kunstwerk bij het afval zetten is een soort heiligschennis. Niet alleen hechten de eigenaren zich er emotioneel aan, als ware het een onderdeel van het verhaal van hun leven, ook erfgenamen nemen de kunstwerken vaak op in huis. Wellicht wordt het kunstwerk in deze tijd niet (meer) gewaardeerd, maar het kan zomaar dat er voor dit werk over 100 jaar miljoenen neergelegd wordt.

Dat er zo zorgvuldig omgegaan wordt met kunst is ons inziens een voorbeeld voor hoe wij met al onze spullen om zouden moeten gaan. Maar sommige mensen houden nu eenmaal van afwisseling of hebben moeite met kiezen. Voor deze mensen is de Kunstuitleen een uitkomst! Het circulaire principe van de uitleen is op zich ook al een hele mooie vorm van duurzaamheid.

Kunstenaars lenen een aantal werken aan ons uit. Voor de periode dat het werk uitgeleend is, krijgt de kunstenaar een vergoeding. Interieurliefhebbers wisselen de kunstwerken al naar gelang de seizoenen of de huidige mode. Stellen met een verschillende smaak, die er samen lastig uitkomen, kiezen om de beurt een werk uit. Kinderen lenen een kunstwerk voor in de klas en maken kennis met kunst. Mensen die niet goed kunnen kiezen lenen eerst een tijdje, tot er een werk thuis hangt waarvan ze voelen dat het niet meer weg mag.

Zo belandt dat ene kunstwerk na een kleine omzwerving op zijn definitieve plek, waar het nog vele tientallen jaren gekoesterd wordt.

Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!