Kunst meets Poëzie

17-09-2021

Kunst meets Poëzie

Expositie “ t/m 30 oktober 2021

“Poëzie in gesprek met beeldende kunst of beeldende kunst in gesprek met poëzie”.

In deze expositie leggen we de verbinding tussen deze beide kunsten. Het kunstwerk en het gedicht hangen naast elkaar en de connectie is op verschillende manieren tot stand gekomen.

In sommige gevallen werden kunstenaars geraakt door een gedicht en is poëzie de inspiratiebron geweest voor het maken van nieuw werk. In andere gevallen is na het maken van een kunstwerk een gedicht gekozen, dat het beste verwoordt wat de kunstenaar heeft willen uitdrukken. Soms schreef een kunstenaar zelf het gedicht of is door een collega-kunstenaar een tekst geschreven.

We hebben prachtige combinaties mogen ontvangen! Sommige gedichten zijn door de kunstenaars bijzonder mooi aangeleverd als ware het zelf een kunstwerkje. En ook zijn er stukken waarin het gedicht onderdeel is van het kunstwerk.

Een van de kunstenaars die vaak werkt met poëtische teksten en deze ook verwerkt in haar schilderijen is Theodora Plas. Onze Caroline ging bij haar op bezoek en schreef er een prachtig stuk over. Dit kun je hier lezen. Over de kracht van het woord gesproken…


We zijn er weer!

31-08-2021

We zijn er weer!

Vanaf 31 augustus kun je weer komen ruilen, dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur.


Zomersluiting

14-06-2021

Zomersluiting

Deze zomer is de Kunstuitleen gesloten van 27 juli t/m 28 augustus.


Wees welkom!

24-04-2021

Wees welkom!

Je bent welkom (zonder afspraak) van dinsdag t/m zaterdag 10-17 uur. We mogen 2 personen per etage toelaten, dus het kan voorkomen dat je op enig moment heel even moet wachten voor je naar binnen kunt.

Zoek je nog een leuk cadeautje? Om je te inspireren hebben we een gift guide gemaakt!Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!