THIS IS LIFE - open call

29-02-2024

THIS IS LIFE - open call

Tot 18 maart kun roepen we alle professionele kunstenaar op om 4 werken inzenden voor onze nieuwe UITLEEN-expositie THIS IS LIFE. Uit alle ingezonden kunstwerken maken we een keuze.

Het thema valt heel breed te interpreteren en we hopen dan ook op een diversiteit van invalshoeken. Onze selectiecommissie heeft op 19 maart de moeilijke taak om te kiezen uit alle kunstwerken.

Zend je werk in voor 18 maart via dit formulier

De expositie wordt op donderdag 21 maart maart onofficieel geopend. De werken worden geëxposeerd op de eerste en tweede etage van de Kunstuitleen en zullen dan tevens direct voor uitleen beschikbaar zijn!

THIS IS LIFE. – 21 maart tm 20 april (zo lang de voorraad strekt :-))

Wethouder Belt opent Community Art Project

10-11-2023

Wethouder Belt opent Community Art Project

Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening van de expositie, door Marcel Belt, de wethouder van cultuur. Vooruitlopend op het feestelijke en ook enigszins weemoedige gevoel dat elk jaar in de decembermaand als een warme golf over ons land spoelt, toont de Kunstuitleen Voorburg “Licht en Warmte” van 11 november 2023 t/m 11 januari 2024.

Voor ons Community Art Project riepen wij iedereen op om een kunstwerkje te maken in het formaat A4 of A3. Hierin kon men z’n eigen invulling geven aan het thema “Licht en Warmte”. Er deed bekend en onbekend talent mee, in leeftijd variërend van tieners tot bejaarden, studenten van de Kunstacademie en kunstenaars die al tientallen jaren als professioneel kunstenaar werkzaam zijn. Voor kleine prijsjes zijn er prachtige kunstwerken te koop!

Naast het community ART project verkopen we ook bijzondere cadeaus in het thema Licht & Warmte, zoals licht-objecten, shawls, keramiek, kaarsen en sieraden. Kortom unieke en duurzame cadeautjes voor de feestdagen in alle soorten en maten.

Tijdens de donkere maanden zullen we door deze gezamenlijke creatieve uitingen, het Huygenskwartier vullen met kunstzinnig licht en warmte. Tijdens de traditionele “Lichtjesavond” in het Voorburgse Huygenskwartier op zaterdag 23 dec. zal de Kunstuitleen extra lang geopend zijn en zullen alle lichtjes branden!


Moe mee met ons Community ARTproject

01-10-2023

Moe mee met ons Community ARTproject

Wij roepen iedereen, zowel oude bekenden van de Kunstuitleen, maar met name jonge creatievelingen op om mee te doen met dit leuke project! Voor onze expositie vragen we jou om een kunstwerkje te maken in het formaat A4 of A3. Je geeft hierin je eigen invulling aan het thema “Licht en Warmte”.

Iedereen kan meedoen en we exposeren alle inzendingen.

Extra bijzonder is dat we van de leukste 10 inzendingen een kerstkaart laten drukken, die we als setje van 10 verschillende kaarten in onze winkel zullen verkopen. De makers ontvangen uiteraard een gratis kaartenset en de opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting Beeldende Kunst Voorburg.

De inzending moet voldoen aan:

  • formaat A4 of A3 (2D)
  • thema licht & warmte
  • fysiek aanleveren bij Herenstraat 92
  • deadline 11 oktober

Expositie Dorrit Klomp

06-06-2023

Expositie Dorrit Klomp

Al dertig jaar hebben we werk van Dorrit Klomp in de Kunstuitleen. Ze was begin dertig en stond nog aan het begin van haar kunstenaarscarrière.

Tot vorige maand had Dorrit een prachtig atelier in een oud klooster in Amsterdam, waar onze Mélanie haar nog net kon opzoeken voor Dorrit er helaas uit moest. Mélanie sprak Dorrit over haar nomadenbestaan als kunstenaar en over haar fascinaties en geschiedenis. Je kunt hier het hele interview lezen.

Deze maand exposeren we veel van haar nieuwe werken. Dorrit is tijdens de Voorburgse Rondgang aanwezig in de Kunstuitleen! Waarschijnlijk zit ze voor de deur aan een tafel bloemen te schilderen of te tekenen. Ze neem t dan ook haar boeken mee die ze heeft gemaakt.

Kom gezellig langs en maak een praatje met haar. Ze leidt je ook graag langs haar werk om er meer over te vertellen.


Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!