Wie zijn we?

In het smalste pandje van Voorburg kun je inmiddels al meer dan 40 jaar terecht voor het lenen van kunst. De hier gevestigde Kunstuitleen Voorburg heeft in de afgelopen jaren een prachtige collectie opgebouwd van hedendaagse beeldende kunst en zich daarmee tot ver in de omtrek een naam verworven.
De Kunstuitleen Voorburg heeft tot doel kunst in het leven van mensen te brengen. We willen zoveel mogelijk mensen – jong en oud – dagelijks in aanraking brengen met de schoonheid en het gevoel dat schuilgaat achter kunst.

Kunstuitleen Voorburg voorziet in de behoefte van mensen om hun woon- en werkomgeving te verlevendigen. Daarmee helpen wij een omgeving te creëren die ontspanning, verbeelding, communicatie en innovatie stimuleert.

Waaruit bestaat de collectie?

De collectie van de Kunstuitleen bestaat uit ongeveer 800 werken van circa 300 hedendaagse kunstenaars en is zo breed mogelijk samengesteld. De abonnees kunnen o.a. kiezen uit schilderijen, grafiek, gouaches, pastels, aquarellen, bronzen beeldhouwwerk, keramiek, foto’s en glas. Alle werken worden geselecteerd door een selectiecommissle, die drie keer per jaar een keuze maakt uit aangeboden kunstwerken. De samenstelling van de collectie verandert hierdoor voortdurend. Voor een indruk zie de collectie

Kunst lenen of kopen?

Dinsdag t/m zaterdag kan iedereen vrijblijvend binnenlopen om de kunstwerken te bekijken. Vind je een werk dat je bevalt en dat je thuis zou willen ophangen dan kun je het lenen. Bekijk hier de tarieven. Blijkt bij thuiskomst dat een werk toch minder goed past, dan kan het direct worden geruild. Zo vaak als je wilt, mag je een nieuw werk uit de collectie komen uitkiezen. Na een half jaar verzoeken we je het kunstwerk weer om te ruilen voor iets nieuws. Ben je na een half jaar zo aan een kunstwerk gehecht dat je er geen afstand meer van kan doen, dan kun je het kopen. We werken niet met een opzegtermijn, je zit dus nooit ergens aan vast. Dat maakt het makkelijk om het gewoon eens te proberen!

Nieuwsbrief
Kunstuitleen Voorburg
ontvangen

* verplichte velden


Nieuwsbrief archief

Site by Alsjeblaft!